25 maja 2020

Imprezy okolicznościowe

Imprezy okolicznościowe

Menu 1

Przystawka:
Filet z indyka w sosie balsamicznym na liściach roszpunki

Obiad:
Roladki ze schabu w sosie koniakowym
Ziemniaki zapiekane
Ćwikła
Kalafior gotowany

Zimna płyta:
Schab pieczony
Karkówka pieczona
Boczek pieczony w przyprawach
Filet pieczony z kurczaka faszerowany szpinakiem pieczony
Tymbaliki
Jajka faszerowane
Pomidorki koktajlowe
Rożki z kapustą i grzybami
Ślimaki z ciasta francuskiego z grzybami
Śliwka zawijana w boczku

Sałatki
Sałatka z brokułu z kurczakiem
Sałatka grecka
Pieczywo

Napoje
Kawa
Herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane

Menu 3

Przystawka:
Rolada z łososia ze szpinakiem na liściach roszpunki w sosie balsamicznym

Zupa:
Żurek z kiełbasą

Obiad:
Polędwiczka drobiowa zawijana w boczku w sosie borowikowym
Ziemniaczki zapiekane
Brokuł gotowany
Mizeria

Zimna płyta:
Schab pieczony
Schab ze śliwką lub morelą
Karkówka pieczona
Filet pieczony z indyka
Boczek pieczony w przyprawach
Filet pieczony z kurczaka faszerowany szpinakiem pieczony
Tymbaliki
Jajka faszerowane
Pomidorki koktajlowe
Rożki z kapustą i grzybami
Ślimaki z ciasta francuskiego z grzybami
Śliwka zawijana w boczku
Śledzie

Sałatki
Sałatka jarzynowa
Sałatka nicejska
Pieczywo

Napoje
Kawa
Herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane

Danie ciepłe:
Filet pieczony z kurczaka zakrawany suszonymi pomidorami w sosie serowym
Kopytka
Marchewka baby ze szpinakiem
Surówka z kapusty

Menu 2

Przystawka:
Voluvetki zapiekane ze szpinakiem i mozzarellą

Zupa:
Krem z zielonego groszku z grzankami

Obiad:
Maczanka po krakowsku
Ziemniaki zapiekane
Buraczki zasmażane
Sałatka szwedzka

Zimna płyta:
Schab pieczony
Schab ze śliwką lub morelą
Karkówka pieczona
Boczek pieczony w przyprawach
Filet pieczony z kurczaka faszerowany szpinakiem pieczony
Tymbaliki
Jajka faszerowane
Rożki z kapustą i grzybami
Ślimaki z ciasta francuskiego z grzybami
Śliwka zawijana w boczku

Sałatki
Sałatka z selera
Sałatka wiosenna
Pieczywo

Napoje
Kawa
Herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane

Danie ciepłe:
Wołowina po burgundzku

Menu 4

Przystawka:
Roladka mięsna z warzywami

Zupa:
Zupa borowikowa z kluseczkami

Obiad:
Zrazy wołowe w sosie koniakowym
Ziemniaki
Fasolka szparagowa
Zestaw surówek

Deser:
Gruszka z lodami w sosie waniliowym

Zimna płyta:
Schab pieczony
Schab ze śliwką lub morelą
Karkówka pieczona
Boczek pieczony w przyprawach
Filet pieczony z kurczaka faszerowany szpinakiem pieczony
Tymbaliki
Jajka faszerowane
Pomidorki koktajlowe
Rożki z kapustą i grzybami
Ślimaki z ciasta francuskiego z grzybami
Śliwka zawijana w boczku
Smalec wiejski
Ogórki kiszone
Śledzie w oleju

Sałatki
Sałatka z brokułu z kurczakiem
Sałatka nicejska
Pieczywo

Napoje
Kawa
Herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane

Danie ciepłe:
Żeberka zapiekane z miodem
Kluski śląskie
Kapusta zasmażana
Ćwikła

Danie ciepłe:
Blanche drobiowe